Trikovi za pohovanje mesa bez masnoće i neprijatnih mirisa

Donosimo vam sjajan trik pomoću kog ćete se rešiti neprijatnih mirisa od prženja u kuhinji i ulja koje pršti na sve strane po radnoj površini.

Prirpema hrane u rerni, foto: VH-studio/Shutterstock
Prirpema hrane u rerni, foto: VH-studio/Shutterstock
.

Postoji nekoliko pravila koja su ista bez obzira da li pohujete meso povrće ili nešto treće.

Namirnicu prvobitno pripremite na uobičajen način, uvaljajte u brašno, jaja i na kraju prezle. Unapred spremite sve komade koje želite da pohujete.

U međuvremenu, rernu podesite na oko 200 stepeni, u zavisnosti od toga šta pohujete - ukoliko je to meso potrebno je više vremena, pa će temperatura biti nešto niža, dok povrću ne treba dugo.

U pleh stavite vrlo malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu. Držite kratko, samo da se ulje zagreje, pa složite komade koje ste unapred prirpemili za pohovanje i premažite ih uljem odozgo. Na pola pečenja okrenite komade na drugu stranu.

Na ovaj način dobićete dovoljno hrskav, dovoljno zdrav i ukusan obrok, brzo i bez propratnih neprijatnosti kao inače.

Izvor: Noizz.rs