Trikovi za pohovanje mesa bez masnoće i neprijatnih mirisa
Donosimo vam sjajan trik pomoću kog ćete se rešiti neprijatnih mirisa od prženja u kuhinji i ulja koje pršti na sve strane po radnoj površini.
Postoji nekoliko pravila koja su ista bez obzira da li pohujete meso povrće ili nešto treće.
Namirnicu prvobitno pripremite na uobičajen način, uvaljajte u brašno, jaja i na kraju prezle. Unapred spremite sve komade koje želite da pohujete.
U međuvremenu, rernu podesite na oko 200 stepeni, u zavisnosti od toga šta pohujete - ukoliko je to meso potrebno je više vremena, pa će temperatura biti nešto niža, dok povrću ne treba dugo.
U pleh stavite vrlo malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu. Držite kratko, samo da se ulje zagreje, pa složite komade koje ste unapred prirpemili za pohovanje i premažite ih uljem odozgo. Na pola pečenja okrenite komade na drugu stranu.
Na ovaj način dobićete dovoljno hrskav, dovoljno zdrav i ukusan obrok, brzo i bez propratnih neprijatnosti kao inače.
Izvor: Noizz.rs