6 ASTRO PAROVA kojima je TEŠKO kad su ZAJEDNO, a JOŠ TEŽE kada su RAZDVOJENI!
Ljubav je ponekad zaista teška...
15.12.2025. 20:00
Ispred nas je dugo i toplo leto, a bezbroj puta ventilatori i klima nisu dovoljni da nas rashlade pa mnogi žude za smrznutim poslasticama poput sladoleda. I, nije potrebno da odete do prodavnice kako biste pojeli hladan sladoled, već za samo pet minuta možete da napravite domaći, a potrebna su vam samo četiri sastojka!
Ilustracija Foto: Gorenkova Evgenija/Shutterstock
24.06.2023.|08:33
Izvor: Radiosarajevo.ba
Ovaj sladoled od narandže ima sve ono što od njega i očekujemo: kremast je, sladak i hladan.
U ovom receptu najbolji je obični punomasni jogurt. Kremastiji je i blaži od nemasnog jogurta, a bez dodanog šećera imamo veću kontrolu nad rezultatima. Deluje ili grčki ili obični punomasni jogurt. Smrznuti koncentrat narandže daje jači ukus voćke od soka ili sveže narandže. Važno je da otopite koncentrat pre upotrebe jer će inače smesa biti pregusta. Kad je smesa pregusta, nakon što se smrzne, štapić se izvuče i ostavi sladoled za sobom.
Odmrznite koncentrat tako što ćete ga pre odlaska na spavanje staviti u frižider. Ako nemate vremena da čekate, izmerite koncentrat i zatim ga stavite u mikrotalasnu na 15 do 20 sekundi ili dok se ne otopi. Imajte na umu da ne želimo da koncentrat prokuva, pa ga zagrejte samo toliko da se odmrzne i ne više.
Kalupi za sladoled vam u ovom slučaju nisu ni potrebni! Silikonske posude za led, male papirnate čašice ili kalupi za mafine obloženi folijom jednostavne su zamene. Ulijte smesu u posudu i prekrijte plastičnom folijom. Izrežite prorez preko sredine svakog sladoleda i provucite štapić kroz prorez. To će držati štapić na mestu, a sladoled će biti pokriven.
Koliko dugo da stoji u zamrzivaču? Ovo su gusti i kremasti sladoledi, pa ostavite osam sati da se potpuno zamrznu. Ponekad je najteži deo izrade sladoleda izvaditi ih iz kalupa. Prvo, znajte da se neki kalupi lakše oslobađaju od drugih. Ako mislite da je vaš kalup problem, proverite druge mogućnosti.
Sastojci:
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.