Savršen recept za prefinjena nepca u kom će najviše uživati ljubitelji jabuka. Zalogaji će se prosto topiti u ustima, i ove praznične dane pretvoriti u bajku.
Jabuke očistite od semenki i presecite na pola po širini. U tiganju istopite šećer i margarin, dodajte cimet i poređajte jabuke. Razvucite lisnato testo u obliku kruga i postavite ga preko jabuka. Ivice uvucite, i pecite tart na 180⁰ C dok se testo ne ispeče. Odmah po vađenju iz rerne tart okrenite na tanjir.
Služite toplo sa sladoledom od vanile.
SAVET
Bitno je da komadi budu krupni kako bi se jabuke lepo ispekle i da bi tart lepo izgledao. Za tart je najbolje ukoliko imate tiganj s metalnom ručicom koji može da stane u rernu. Vrlo je važno da se tart izvrne na tanjir odmah nakon što se izvadi iz rerne, dok se šećer još nije stegao.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Astro prognoza za period od 26. maja do 1. juna: Jedan horoskopski znak upada u period EMOTIVNIH OSCILACIJA sa partnerom, a ko će imati problem sa spavanjem?
Neki ljudi jednostavno imaju tu posebnu iskru koja ih čini neodoljivima. Njihovo prisustvo pleni, njihov osmeh zrači toplinom, a reči su kao melodija koja očarava sve oko sebe.