
"Došao sam da vam ZAGORČAM ŽIVOT": Gostujući sudija se obratio polufinalistima
Treći, gostujući sudija "MasterChef Srbija", obratio se polufinalistima.
21.6.2025. 21:19
Jabuke se ne rendaju, ostaju cele. Zanimljivo, zar ne?
Tako soèan, foto: Bakina kuhinja
03.09.2019.|15:00
Potrebno je:
4 -5 jabuka
100 gr šečera
50 gr oraha
3 jaja
2 kašike griza
2 kašike brašna
malo cimeta
1/2 praška za pecivo
100 ml. jogurta
100 gr čokolade
Priprema:
Uzan pleh obložiti pek papirom. Jabuke oljuštiti i izdubiti u sredinu. Mlevene orahe izmešati sa 2 kašike šećera i napuniti u udubljenje jabuka. Staviti u rernu na 200 stepeni C.
Peći da malo omekšaju, ne sasvim, oko 20 min. Izvaditi iz rerne. Umutiti jaja sa šećerom, dodati 50 ml. ulja,kakao, jogurt, griz i brašno sa praškom za pecivo. Jabuke posuti malo sa cimetom pa sipati sloj testa preko njega ostatak oraha pa testo.
Staviti u rernu i peći još 30 min. Ohladne kolač prevrnuti na tacnu i preliti glazurom čokolade.
Kad se čokolada stegne seći i uživati u sočnom mirisnom kolaču...
Izvor: bakina kuhinja
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.