
Ko je Nina Došen, POBEDNICA treće sezone „MasterChef Srbija“?
Nina Došen je pobednica treće sezone „MasterChef Srbija“, a ovo je njena kratka biografija.
28.6.2025. 22:20
Knedle sa šljivama ili gomboce kako ih zovu Vojvođani, najslađa su asocijacija na detinjstvo. Zato vam donosimo starinski recept koji će vas podsetiti na vremena kada su nam bake pripremale ovu omiljenu poslasticu.
16.10.2022.|08:30
Starinsku poslasticu napravljenu od krompira i punjenu šljivama, koja se kuva i na kraju uvalja u propržene prezle nema kod ne voli. Mogu se puniti i drugim voćem po želji.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 500 g prezli
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 4 kašike griza
- 2 kašičice sode bikarbone
- brašno po potrebi
- šljive
Priprema:
- Očistite krompir i isecite na kolutove.
- Stavite da se kuva u posoljenoj vodi.
- Dok se krompir kuva vi propržite prezle sa malo ulja.
- Pazite da ne izgore, pa dodajte šećer i nastavite da mešate.
- Krompir ispasirajte, pa dodajte jaje, griz i sodu.
- Sipajte brašno i umesite mekano testo.
- Očistite šljive.
- Uzmite komad testa i na pobrašnjenoj površini ga spljoštite rukom, pa stavite polovinu šljive i oblikujte lopticu. Tako radite dok ne utrošite materijal. Vodite računa da loptice budu jednake veličine.
- U ključalu vodu stavite knedle i kuvajte dok ne isplivaju na površinu. Pazite da ih ne prekuvate.
- Procedite i uvaljajte u prezle.
- Na kraju ih pospite sa malo vanilin šećera ako želite.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.