Tri horoskopska znaka koja NAJVIŠE LAŽU, prema mišljenju astrologa
Laganje ne mora uvek da predstavlja lošu nameru, već se često povezuje s načinom razmišljanja, komunikacijom i emocionalnim reakcijama.
21.12.2025. 13:30
Proja je naše staro tradicionalno jelo bez kojeg se nekada teško mogao zamisliti dan. Brzo se sprema, dobra je za varenje, izdašna je i ne zahteva mnogo umeća. Svi sastojci se lagano sjedine u jednoj posudi tako da nećete isprljati ni mnogo posuđa.
Proja po bakinom receptu, foto: nada54/Shutterstock
11.09.2021.|08:01
Za pripremu prave domaće proje potrebni su vam sledeći sastojci:
3 jaja
3 šoljice kisele vode ili mleka
2 šoljice ulja
3 šoljice belog brašna
3 šoljice kukuruznog sitnog brašna
1 prašak za pecivo
300 gr sira
kašičica soli
susam
Priprema:
Umutiti 3 jaja, zatim dodati kiselu vodu ili mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo, so. Lagano viljuškom sjediiti sve sastojke. Nakon što ste dobili lepu glatku masu dodajte izmrvljen sir. Ponovo sve promešajte.
Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Smesu sipajte u pleh, po želji pospite susamom. Kad je rerna ugrejana stavite proju da se peče. U zavisnosti od rerne potrebno je od 45 minuta do sat vremena. Kad se proja odvoji od ivica to je siguran znak da je prečena.
Izvadite je iz rerne, ostavite 15 minuta da se ohladi a onda isecite po želji.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.