IMAMO POBEDNIKA 4. sezone “MasterChef Srbija”!
Sudija Nenad daje poslednju ocenu u SUPERFINALU i time dobijamo POBEDNIKA 4. sezone “MasterChef Srbija”!
5.12.2025. 22:34
Fenomenalan hranljiv ručak za celu porodicu.
10.02.2019.|10:00
Sastojci:
300 g makarona
350 g mlevenog mesa
½ praziluka
1 kašika paradajz sosa
150 g kačkavalja
so, biber
ulje
Priprema:
1. Makarone obariti u ključaloj i posoljenoj vodi, prema uputstvu sa ambalaže.
2. Procediti i ostaviti sa strane.
3. Na malo ulja propržiti sitno seckani beli deo praziluka.
4. Dodati mleveno meso i pržiti uz stalno mešanje, na umerenoj temperaturi, sve dok meso ne dobije rumenu boju.
5. Dodati so, biber i paradajz pa sve dobro sjediniti.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu presuti oceđene makarone i ravnomerno rasporediti.
7. Preko makarona naneti uprženo meso i rasporediti.
8. Kačkavalj narendan na krupno rende ravnomerno posuti preko mesa.
9. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko dvadeset minuta tj. dok se kačkavalj potpuno ne istopi i korica dobije rumenu boju.
10. Poslužiti toplo i dekorisano peršunovim listom.
Izvor: posaljilrecept.rs
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.