Sastojci koji su vam potrebni:

- 3 jaja
- 350 ml mleka
- 100 ml mineralne vode
- 1 tikvica srednje veličine
- 5o g otopljenog maslaca
- 250 g oštrog brašna
- so i biber po ukusu
- malo naseckanog sveže mirođije
- masnoća za pečenje palačinki

Postupak pripreme:

1. Tikvicu oljuštite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da odstoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscedite.

2. Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i pobiberite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mleko i mineralnu vodu, pa zamutite smesu za palačinke. Ona mora biti malo gušća od one koju inače pravimo za obične palačinke. Ako primetite da je mnogo retka, dodajte joj malo brašna.

3. Onda u smesu ubacite naribanu i oceđenu tikvicu i naseckanu mirođiju, pa sve lepo izmešajte, piše Zadovoljna.hr

4. Palačinke klasično pecite na tiganju koji ste prethodno namazali sa malo ulja ili maslaca. Možete ih poslužiti s umakom od kisele pavlake i vlašca ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom, pa zapečene, a možete da ih filovati i raznim drugim povrćem i kratko zapeći u rerni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.