
"Došao sam da vam ZAGORČAM ŽIVOT": Gostujući sudija se obratio polufinalistima
Treći, gostujući sudija "MasterChef Srbija", obratio se polufinalistima.
21.6.2025. 21:19
Ništa nije lepše od pečene jagnjetine na prazničnoj trpezi.
15.04.2017.|10:42
Sastojci
Jagnjeći but oko 2,5 kg
100 ml ulja
lovorov list
ruzmarin
so
Biljni začin
glavica luka
glavica belog luka
Pratite nas i na Viber-u!
Priprema:
Meso operite, posušite i natrljajte mešavinom soli i vegete. Stavite ga u pleh i prelijte vručim uljem. Uz jagnjetinu stavite grančicu ruzmarina, lovorov list, glavicu luka i glavicu belog luka u ljusci, koje ste presekli na četvrtine. Tome još dolijte vruću vodu i sve dobro prekrijte folijom. Stavite u dobro ugrejanu rernu i pecite na 220 oko 90 minuta.
Pred kraj pečenja foliju skinite, da bi se jagnjetina dodatno zapekla i poprimila lepu boju. Po potrebi je prelijte sokom od pečenja.
Pečenu jagnjetinu isecite na komade, a sok od pečenja procedite i poslužite posebno.
Uz jagnjetinu poslužite pečeni krompir, mladi luk, paradajz i salatu po izboru. Krompir možete peći zajedno s mesom. Dodajte ga u pleh kada jagnjetina napola omekša.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.