Sastojci:

1 glavica crnog luka
1 šolja integralnog pirinča
1 kašika suvog začina
200 gr šampinjona
1 veća šargarepa
50 ml ulja (ako je post na vodi onda bez)

Priprema:

Iseckati ili samleti crni luk pa ga sa uljem i suvim začinom prodinstati. Kada je luk izdinstan dodati pirinač i naliti dve čaše vode i ostaviti da se kuva. Povremeno promešati, jer pirinač se lako lepi za dno posude. Kada je pirinač na pola kuvan dodati iseckane šampinjone i iseckanu šargarepu, doliti još malo vode, promešati i ostaviti da se lagano kuva sve zajedno. Kada se šargarepa skuvala otklopiti i nastaviti kuvanje dok voda ne uvri. Smanjiti vatru za to vreme i paziti.

Poslužiti toplo.

Probajte i:

Posna sarma

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.