6 ASTRO PAROVA kojima je TEŠKO kad su ZAJEDNO, a JOŠ TEŽE kada su RAZDVOJENI!
Ljubav je ponekad zaista teška...
15.12.2025. 20:00
Posni rižoto ili rižoto sa šampinjonima može da bude posluženo kao glavno jelo u toku posta ili kao prilog mesu.
20.12.2014.|10:10
Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 šolja integralnog pirinča
1 kašika suvog začina
200 gr šampinjona
1 veća šargarepa
50 ml ulja (ako je post na vodi onda bez)
Priprema:
Iseckati ili samleti crni luk pa ga sa uljem i suvim začinom prodinstati. Kada je luk izdinstan dodati pirinač i naliti dve čaše vode i ostaviti da se kuva. Povremeno promešati, jer pirinač se lako lepi za dno posude. Kada je pirinač na pola kuvan dodati iseckane šampinjone i iseckanu šargarepu, doliti još malo vode, promešati i ostaviti da se lagano kuva sve zajedno. Kada se šargarepa skuvala otklopiti i nastaviti kuvanje dok voda ne uvri. Smanjiti vatru za to vreme i paziti.
Poslužiti toplo.
Probajte i:
Posna sarma
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.