Osvežavajuća poslastica kojoj ni sladoled nije ravan: Torta sa jagodama i bananama
Sveže jagode su nam na dohvat ruke, i trebalo bi što više da ih korsitimo i u poslasticama. Isprobajte ovaj recept, bićete oduševljeni.
Letnja poslastica, foto: Bakina kuhinja
06.06.2021.|08:11
Podeli:
Potrebno je:
Za manju meru:
12 keks piškota
2 pudinga od slatke pavlake
70 gr maslaca
500 ml mleka
1 vanilin šećer
1- 3 kašika šećera za mleko (po želji)
100 ml slatke pavlake
šlag za premazivanje
600 gr jagoda
2 banane
Priprema:
Puding skuvati zasladiti po želji , dodati vanilin šećer pa dodati kocke maslaca i sve izjednačiti . Umutiti slatku pavlaku pa kad se malo prohladi izmešati sa pudingom. ,
Manji pleh obložiti prozirnom folijom pa na dno staviti piškote. Premazati 1/3 krema pa poredjati jagode sečene na pola.
Opet premazati kremom staviti banane presečene na pola po dužini, odozgo krema, pa tri piškote, a izmedju jagode. Prekriti folijom i ostaviti 2-3 sata u frižideru .
Služiti prohlađenu može i polusvrznutu. Ni sladoled joj nije ravan.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Treća sezona "MasterChefa Srbija" bliži se kraju i uskoro dobijamo pet najboljih i onih koji su ozbiljni kandidati za laskavu titulu "MasterChefa Srbija", ali i nagradu od 50 hiljada evra.
Ovog utorka, 17. juna, Vodolije su rešene da isteraju nešto do kraja, dok će Škorpijama biti teško da procene da li je osoba sa kojom danas doleze u kontakt iskrena ili ne!
Kultura redovnih odlazaka na kontrole u stomatološku ordinaciju kod nas nije dovoljno razvijena. Mnogi su navikli da kod zubara idu tek kad ih zub zaboli. Međutim, to nije dobro, jer zanemarivanje stomatoloških problema nikad ne učini da oni nestanu.