Domaćica i mama iz Australije, po imenu Anita Birgs, podelila je veoma zanimljiv način čišćenja kupusa, tačnije otklanjanja onog središnjeg dela, poznato kao „srce“ i to za samo par sekundi. Sve što vam je potrebno jeste malo čvršća ruka.

@miseenplace_au Lettuce Life Hack🥬 #professionalorganizer #professionalorganiser #lifehack #lettuce #lifehacks #fyp #foryou #foryoupage #foryourpage #xybca ♬ dance(256762) - TimTaj

Pre nego što uzmete glavicu kupusa, na radnu površinu postavite dasku za seckanje kako ne biste napravili dodatni nered. Zatim uzmite glavicu kupusa, tamo gde je sredina okrenite na dole i jako je udarite odnosno „zalepite“ na dasku. Kada je podignete videćete kako je „srce“ kupusa ispalo, dok su listovi ostali netaknutisd.r.

Anita je savetovala da kupus nakon toga, ukoliko ne planirate da ga odmah iskrosite, obložite alumunijumskom folijom i stavite u frižider. Na taj način će se zadržati svežina, koja može da traje i do 30 dana, međutim uvek je bolje da svaku namirnicu u što kaćem roku iskoristite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.