Niste čuli za OVAJ TRIK? Evo kako se pravilno ČUVA BRAŠNO, da dugo traje, a da se ne pokvari!

Svaka domaćica zna da bez brašna teško može da funkcioniše, pa ga redovno kupuju i drže u kući, a upravo iz tog razloga mnoga domaćinstva nabavljaju veće količine, odnosno zalihe. Međutim, ono što je jako važno jeste da znate kako pravilno da ga uskladištite.

Izvor: 24sedam.rs/Z.A.S.  |  
Ilustracija Foto: Billion Photos/Shutterstock
Ilustracija Foto: Billion Photos/Shutterstock
.

Brašno većina drži u kuhinji, ili ostavi, međutim, belo pšenično brašno bi, nakon kpovine, trebalo da se stavi u zamrzivač na 48 sati, da bi se sva eventualna jajašca štetočina, koja bi mogla da se nađu u njemu, uništila.

Nakon toga bi brašno trebalo da stavite u čistu, suvu i hermetički zatvorenu kutiju koju ćete staviti na tamno i hladno mesto. Ukoliko takvu kutiju stavite u frižider, rok trajanja ćete mu produžiti na čak dve godine. Međutim, ako planirate da potrošite brašno u roku od godinu dana od dana otvaranja pakovanja, onda možete da ga držite i u ostavi.