Potrebno je:

1/2 kg tankih kora

200 gr mlevenog mesa

200 gr. seckane šunke

3 jaja

200 gr kisele pavlake

100 ml mleka

1 glavica crnog luka

ulje..malo aleve paprike

so..biber može 2 čena belog luka

vrlo malo praška za pecivo

Priprema:

Iseckati i propržiti crni luk dodati mleveno meso i šunku i ispržiti sa lukom. Dodati po želji beli luk, biber, so... Pleh velićine 30X20 premazati sa uljem pa staviti prvu koru na dno tako da kora visi sa strane pouljiti.

Zgužvati drugu kao harmonika pa staviti preko prve. Tako do utroška pola kora. U srednu stavit sav nadev u koji ste stavili 1 jaje.

Rasprediti pa ređati odozgo ostatak kora i svaku pouljiti.

Na predzadnju saviti koru koja visi sa strane pleha i pokriti zadnjom korom. Iseći nožem na kocke.

Umutiti jaja dodati pavlaku i mleko malo ulja i na vrh noža praška za pecivo. Sipati na isečenu pitu i na mesta gde je sećena. Malo pouljiti i peći na 210 stepeni C 50-55 min

Pita je vrhunska, neopisivog ukusa. Uživajte…

Izvor: bakina kuhinja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.