MERMERNA JAJA u LUKOVINI su hit ovog Uskrsa

Ukoliko ste u potrazi za što jednostavnijim načinom ukrašavanja vaših uskršnjih jaja, ne postoji lakši, brži i (što je najbitnije) prirodniji način da svoje zamisli i sprovedete u delo. Zato danas sa vama delimo krajnje zanimljiv trik za oslikavanje jaja za koji smo ubeđeni da ćete isprobati već ove nedelje.

Ilustracija, foto: TunedIn by Westend61/Shutterstock
Ilustracija, foto: TunedIn by Westend61/Shutterstock
.

Sve što vam je potrebno za ovakav jedan poduhvat jesu:

- jaja (radije se odlučite za bela)

- lukovina (kako od crvenog, tako i od crnog luka)

- parčići gaze (taman koliko je potrebno za uvijanje jajeta)

- posuda sa vodom (u koju ćete potapati jaja)

- šerpa (dublja, ona koju inače koristite za farbanje jaja)

- boja za farbanje

- sirće

- malo ulja (za premazivanje)

Ilustracija, foto: Mariya Rus/Shutterstock
Ilustracija, foto: Mariya Rus/Shutterstock
.

Jaja ćete najpre ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi nekih sat vremena. Za to vreme ćete se pozabaviti seckanjem lukovine. Najbolje bi bilo da listiće crvenog i crnog luka pomešate i iseckate u nekom blenderu kako biste dobili što približnije oblike lukovine, piše Ženskimagazin.

To sve stavite u jednu manju posudu, a zatim uzimate jaje po jaje, najpre svako ponaosob stavljate u posudu sa vodom, a zatim u posudu sa iseckanom lukovinom. Jednom kada se komadići lukovine zalepe na mokro jaje, uzimate gazu, uvijate jaje i učvrstite ga gumicom. Ponovite ovaj postupak sa svim jajima. Nakon toga jedino preostaje da ovako uvezana jaja spustite u šerpu sa pripremljenom farbom i da se pozabavite standardnim kuvanjem.

Ilustracija, foto: Elena Shvetsova/Shutterstock
Ilustracija, foto: Elena Shvetsova/Shutterstock
.

I to je sve! Skuvana jaja vadite iz šerpe, odvežete vrećicu od gaze u kojoj su se kuvala i opet ih brzinski potapate u vodu kako bi se ljuspice lukovine skinule čim pre, a onda ih premazujete uljem i odlažete u specijalno odabranu uskršnju korpicu.

Na ovaj način dobili ste savršeno prirodna mermerna jaja od lukovine koja će, sigurni smo, oduševiti sve ukućane.