Meksička čorba sa tortiljom
Probajte veoma ukusnu paradajz čorbu na drugačiji način nego što ste navikli...
Sastojci:
1 kašika ulja
2 ljute papričice
Pola glavice luka
2 čena belog luka
300 ml kuvanog paradajza
1,5 dl vode
2 kokošije kocke za supu
1 kašičica iseckane sveže nane
Za posluživanje:
4 tortilje
1 avokado
120 g suve kobasice
40g narendanog sira
3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Na zagrejanom ulju kratko izdinstajte iseckane ljute papričice, luk i izgnječeni beli luk. Zatim, ove sastojke prelite kucanim paradajzom i zagrejte do vrenja. Dodajte kocku za supu i kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta, pa dodajte nanu.
U međuvremenu, propržite tortilje i izrežite ih na trake.
Ogulite avokado, izvadite košticu i izrežite ga na trake. Kobasice izrežite na kolutove.
Posluživanje:
Vruću čorbu poslužite sa tortiljom, izrendanim sirom, avokadom, kobasicama i pavlakom...