Mekane i lagane lepinje iz rerne po bakinom receptu
Možete ih jesti sa kajmakom ili bilo kojim drugim nadevom po želji.
Potrebno je:
*200 ml mlake vode
*malo ulja- 2 kašike
*10 gr kvasca
*1 kašičica šećera
*malo soli
*300-350 gr brašna
Priprema:
Rastopiti kvasac, dodati šećer i ulje, dodati brašno i so i zamesiti mekše testo. Ostaviti da odmara 20 min na toplom. Izvaditi iz vanglem+, podeliti na četiri dela i oblikovati loptice. Pokriti salvetom i ostaviti 10 min da odmaraju. Svaku lepinju tanko razviti na pola cm. Na žicu od šporeta staviti pek papir pa poređati razvijene lepinje.
Uključiti rernu na 220 stepeni C pa kad se rerna ugreja peći lepinje dok malo porumene.
Izvaditi, pokriti krpom par minuta. Mogu se koristiti namazane kajmakom ili punjene nadevom po želji.
Izvor i foto: Bakinja kuhinja