Potrebno je:

1 manja tikvica

1 veća šargarepa

1 veća paprika

4 čena belog luka

veza peršunovog lista

2 jaja

2 kašike prezli pune

2 kašike brašna

soli

ulje

Priprema:

Tikvicu oljuštiti i narendati kao za jabuke. Šargarepu narendati na sitni na deo za koricu limuna. Papriku iseći na sitne kockice.

Sve posoliti izmešati i ostaviti 10 min. Ocediti dobro sok rukama. U ocedjen deo dodati gnječen beli luk, jaja, brašno, prezle i peršunov list.

Sve izjednačiti. U pleh stabiti pek papir i premazati ga uljem. Praviti pljeskavice i redjati u pleh. Peći na 190 stepeni C 40 min da lepo porumene. Na pola pečenja tikvice premažite uljem i vratite u renu. Fantastične su!

Izvor: Bakina kuhinja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.