Letnji specijalitet: Pljeskavice od tikvica I TO U RERNI!
Prave se brzo i lako, pa će letnje pljeskavice postati vaše omiljeno jelo.
Pljeskavice sa povræem, foto: Bakina kuhinja
24.08.2020.|10:15
Podeli:
Potrebno je:
1 manja tikvica
1 veća šargarepa
1 veća paprika
4 čena belog luka
veza peršunovog lista
2 jaja
2 kašike prezli pune
2 kašike brašna
soli
ulje
Priprema:
Tikvicu oljuštiti i narendati kao za jabuke. Šargarepu narendati na sitni na deo za koricu limuna. Papriku iseći na sitne kockice.
Sve posoliti izmešati i ostaviti 10 min. Ocediti dobro sok rukama. U ocedjen deo dodati gnječen beli luk, jaja, brašno, prezle i peršunov list.
Sve izjednačiti. U pleh stabiti pek papir i premazati ga uljem. Praviti pljeskavice i redjati u pleh. Peći na 190 stepeni C 40 min da lepo porumene. Na pola pečenja tikvice premažite uljem i vratite u renu. Fantastične su!
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Treća sezona "MasterChefa Srbija" bliži se kraju i uskoro dobijamo pet najboljih i onih koji su ozbiljni kandidati za laskavu titulu "MasterChefa Srbija", ali i nagradu od 50 hiljada evra.
Ovog utorka, 17. juna, Vodolije su rešene da isteraju nešto do kraja, dok će Škorpijama biti teško da procene da li je osoba sa kojom danas doleze u kontakt iskrena ili ne!
Brojni turisti snimljeni su kako jure ka ležaljkama u Benidormu u Španiji, ali jedan od njih postao je viralan zbog taktike kojom je pokušao da osigura najbolju poziciju pored bazena.