Kremasta i sočna: Letnja poslastica sa kasijama

Kada su visoke temperature prijaju nam lagani deserti. Upravo ovaj recept sa pudingom i kajsijama, biće pravi izbor za predstojeće dane.

Kremast i sočan, foto: Bakina kuhinja
Kremast i sočan, foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

Za biskvit

3 jaja

3 kašike šećera

5 kašika brašna

1 kašika mlevene plazme

50 ml. ulja

200 ml kiselog mleka

1 prašak za peciva

I još je potrebno:

800 gr. zrelih kajsija

I još:

2 pudinga od slatke pavlake

50 gr maslaca

4 kašike šećera

500 ml. mleka

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom , dodati brašno sa praškom za pecivo, mlevenu plazmu, ulje, kiselo mlekoi sve dobro izmešati.

Pleh 24 cm obložiti pek papirom . Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.

Puding skuvati u mleku, dodati šećer. U vruć naseći kocke maslaca i izjednačiti . Prohladiti malo puding pa sipati polovinu prohladjenog pudinga pa rasporediti pola kajsija.

Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min.

Izvor: Bakina kuhinja