Sa sirom, sa mesom, sa pečurkama... niz je dugačak. Sad je vreme da isprobate posni burek.
Prelepo i izgleda, foto: Letina kuhinja
14.11.2020.|08:35
Podeli:
Sastojci:
500gr gotovih tankih kora
Preliv za kore ( 300ml mineralne vode i 70ml ulja )
1 veći praziluk
1 crni luk
150gr sojinih pahuljica
200ml vode
So
Biber
Suvi začin
Priprema:
Luk iseckati, i upržiti u malo ulja. U sojine pahuljice staviti vodu i sačekati da nabubre. Kada nabubre sipati u luk koji se prži. Začiniti po ukusu.
Burek praviti tako što ćemo za početak nauljiti tepsiju i staviti 4 kore sa svake strane. Zatim ići redosledno - prazna kora preliv - kora preliv fil. I tako sve dok imamo materijala. Burek peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Sanja Berić osvojila je visoko drugo mesto u 4. sezoni najgledanijeg kulinarskog takmičenja "MasterChef Srbija", a sada je gostujući u "Jutru" na TV Prva sumirala svoje učešće.
Mudrost je životna veština koja dolazi iz zrelosti, iskustva i sposobnosti sagledavanja šire perspektive. Prava mudrost dolazi kad naučimo gledati srcem, razumom i iskustvom – istovremeno.
Neki horoskopski znakovi zrače dobrotom na svakom koraku, dok drugi ponekad kriju svoje meko srce ispod tvrdog oklopa. Pogledajte šta kažu zvezde, ko su najveće dobrice, ko čuva srce samo za najbliže, a ko svoju dobrotu pokazuje na najneobičnije načine.
Vicešampionka 4. sezone MasterChefa, Sanja Berić, otkriva u kakvim odnosima je bila sa Aleksandrom, koja je njena supermoć u kuhinji, ali i koji će trenutak pamtiti.