Brza krompir čorba

Mame i bake nas stalno uče da treba jesti domaće, kuvano i tečno... Iako se uglavnom služimo izgovorom da "nemamo vremena", evo jednog recepta koji neće dozvoliti da koristimo taj "argument".

.

Sastojci:
2 veća krompira
1 crvena paprika
1 glavica luka
1 šargarepa
1 paradajz
1 kocka za supu 
ili kašičica vegete
2 kašike ulja
1,5 l vode
so, biber

Zaprška:
2 kašike ulja
1 kašika brašna
pola kašičice aleve paprike

Priprema:
Krompir, papriku i šargarepu iseći na kockice, a paradajz izrendati. Luk propržiti na ulju, dodati ostalo povrće, dinstati još tri, četiri minuta, dodati vrelu vodu i kuvati dok se povrće ne bude gotovo, oko 30 minuta. Pred kraj kuvanja dodati zapršku od ulja, brašna i paprike, ostaviti da kuva još nekoliko minuta, skinuti sa vatre i dodati dve pune kašike pavlake. Pre služenja posuti sitno seckanim peršunovim listom.