Domaćinska: Ljuta pizza bolja nego kupovna

Naručujemo je, jedemo je u restoranima, a možemo da napravimo istu takvu i u svom domu.

Domaćinska pizza, foto: Bakina kuhinja
Domaćinska pizza, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je za testo

300 gr brasna

200 ml. vode mlake

15 gr kavsca

1 kasicica sećera

malo soli

Nadev:

kečapa

200 gr sunke

50 gr maslinki

malo kačkavalja

100 gr tvrdjeg sira

origani

Priprema:

Zamesiti testo ostaviti da naraste.

Naraslo testo masnim rukama ne mesiti više već rukama istanjiti sredinu i prebaciti u pleh.

Namazati kečapom, dodati seckanu šunku,sečene maslinke, kačkavalj listove sir rendan i origano. Može i manji paradajz.

Ostaviti da poraste koliko se rerna ugreje. Peći na 220 stepeni C oko 20 min. Vrhunska uživajte!

.

Izvor: bakina kuhinja