Čizkejk od limuna

Ukoliko želide da impresionirate goste u vreme novogodišnjih praznika, ovo je definitivno poslastica koja i najprobirljivije neće ostaviti ravnodušnim.

.

Za podlogu:

200 gr. mlevenog keksa

100 gr omekšalog maslaca

1 vanilin šećer

par kašika limunovog soka

 

Za limun krem:

500 ml jogurta od limuna

250 gr krem sira

100 gr šećera u prahu

ribana korica od 2 limuna

2 dl slatke pavlake za šlag

2 vanilin šećera

5 listova želatina

Glazura:

1 kesica providnog preliva za torte

2 dl soka od limuna ili proceđene limunade

malo žute prehrambene boje

 

Priprema:

Od keksa, vanilin šećera i maslaca zamesiti masu. Dodati malo limunovog soka da se bolje uveže masa i staviti je kao podlogu torte. Želatin potopiti da nabubri. Izmiksovati slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati jogurt i sir, ribanu koricu. Sve sjediniti pa tome dodati otopljen želatin. Masu istresti preko podloge i ohladiti. Limunovom soku dodati malo boje, staviti da prokuva, dodati sadržaj vrećice. Kuhati kratko uz mešanje i istresti preko krema. Dekorisati posle hlađenja.

Prijatno!