Za podlogu:
200 gr. mlevenog keksa
100 gr omekšalog maslaca
1 vanilin šećer
par kašika limunovog soka
Za limun krem:
500 ml jogurta od limuna
250 gr krem sira
100 gr šećera u prahu
ribana korica od 2 limuna
2 dl slatke pavlake za šlag
2 vanilin šećera
5 listova želatina
Glazura:
1 kesica providnog preliva za torte
2 dl soka od limuna ili proceđene limunade
malo žute prehrambene boje
Priprema:
Od keksa, vanilin šećera i maslaca zamesiti masu. Dodati malo limunovog soka da se bolje uveže masa i staviti je kao podlogu torte. Želatin potopiti da nabubri. Izmiksovati slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati jogurt i sir, ribanu koricu. Sve sjediniti pa tome dodati otopljen želatin. Masu istresti preko podloge i ohladiti. Limunovom soku dodati malo boje, staviti da prokuva, dodati sadržaj vrećice. Kuhati kratko uz mešanje i istresti preko krema. Dekorisati posle hlađenja.
Prijatno!
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.