NAJBOLJI recept za američke palačinke: Nikad brže, nikad ukusnije!

Želite neki slatkiš na brzaka? Ovo je recept za vas!

.

Evo odličnog recepta sa bloga proverenirecepti.com.

Sastojci:

250 g mekog, belog, pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo, 12 g
1/2 kašičice soli, oko 3 g
4 kašičice šećera, oko 20 g
1 jaje
200 ml mleka
50 ml ulja
1 kašičica soka od limuna, opciono

Postupak:

U posudi za mešenje pomešati suve sastojke - brašno, so, šećer i prašak za pecivo. U to dodati jedno jaje, mleko, ulje i kašičicu soka od limuna. Sve dobro izmešati, ručno ili mikserom da se dobije testo bez grudvica.

Dobar, nelepljiv tiganj sa debljim dnom zagrejati na 2/3 snage rignle . Kapnuti malo ulja pa malom kutlačom (od 100 ml) izlivati 3 do 4 palačinke po jednoj turi. 

Peći dok sa donje strane palačinke ne postane blago rumena, a sa gornje još uvek da je malo mokra. To obično traje oko minut i po, dva. Prevrnuti i peći sa druge strane još oko minut.

Servirati tople, sa slanim ili slatkim nadevom, po želji. Ako se palačinkice ne pojedu odmah, tanjir prekriti plastičnom folijom ili ih prebaciti u neku kesu. Ostaju meke i sutradan.

Od ove mere dobije se otprilike 15 palačinkica prečnika 8 cm.

Recept preuzet sa bloga: proverenirecepti.com