@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Putnici oštrog oka možda su primetili da kabinsko osoblje zauzima neobičan položaj tokom poletanja i sletanja, a sada je stjuardesa rasvetlila zašto je to tako.

Heni Lim, član posade avio-kompanije Cebu Pacific sa sedištem na Filipinima, objavila je na TikToku objašnjenje misterije zašto se osoblje veže i sedi na rukama u trenucima dok avion poleće i sleće.

Deleći na platformi, Heni objašnjava da se to zapravo zove „položaj za učvršćivanje“.

Ona dodaje da ovaj položaj podrazumeva bezbedno vezivanje pojaseva, sedenje uspravno i na rukama, ruke podignute, palčevi skupljeni, sa labavim rukama i stopalima na podu.

Heni kaže u snimku: „Cilj je da se telo zadrži u krutoj pozi, tako da ako dođe do bilo kakvog neplaniranog hitnog slučaja, telo bude manje oštećeno.

„Ovo ograničava kretanje tela, tako da postoji manja šansa za povredu ako dođe do udarca“, dodaje ona.

Heni takođe kaže da će tokom ovog vremena sedenja na rukama i ukočenog držanja, stjuardese prolaziti kroz „tihi pregled“, koji ih priprema za hitnu situaciju pri svakom poletanju i sletanju.

Ona nastavlja: ​​„Ovo uključuje svest o opremi za hitne slučajeve na lokaciji, rukovanju vratima, datim komandama i svim vizuelnim tragovima izvan aviona“.

Podrazumeva se da će posada reći ako putnici moraju da zauzmu položaj za hitne situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.