Čak i ako se čini da nije mnogo važno, hodnik je jedno od najvažnijih područja u kući, tvrde stručnjaci za uređenje enterijera i feng šui. Svi su naglasili koje su to stvari koje nikako ne smemo držati na ulazu u kuću, jer zapravo privlače neželjene događaje.

Hodnik je, kao što dobro znamo, prvi kontakt koji ljudi ostvaruju kada pređu naš prag i uđu u naš dom. Zbog toga treba da bude pažljivo osmišljen, uređen i negovan prostor. Ali, nažalost, većinu vremena hodnik ostaje najzapuštenije mesto, pretvarajući se u skladište za odeću i obuću.

Osušeno cveće ili kaktus

U azijskoj filozofiji, osušeno cveće je simbol nesreće, posebno kada se postavi na ulaz u kuću. Takođe, veoma čest kaktus u našim domovima smatra se simbolom siromaštva i nedostatka. Stoga, postavljen na ulazu u kuću, može privući finansijske probleme.

Kaktus je povezan sa nevoljom zato što može rasti u teškim uslovima, u sredinama u kojima nedostaje osnovni element za biljke: voda. Tako je uspostavljena veza između suše u pustinji i finansijske "suše" koju može privući ako se ne drži na odgovarajućem mestu.

Crni ili veoma tamni predmeti

Uđite u hodnik na ulazu u kuću. Da li vidite crni ili veoma tamni okvir, sliku, vazu ili sitnicu? Zamenite ih čistom vazom, belim ili plavim okvirom i kristalnom sitnicom.

Stručnjaci kažu da crne, odnosno tamne boje imaju tendenciju da privlače mrak i bes u kuću, pa ako se drže na ulazu, stvara se energetski portal koji pojačava intenzitet negativnih energija koje prodiru u dom.

Oterajte loše energije svetlošću, bojama i svežinom. Ako nemate svetli predmet, onda ostavite prazan prostor.

Ogledalo

U mnogim kulturama ogledalo je predmet koji može "ukrasti dušu", zato je dobro da se ne suočite s njim odmah kada uđete na vrata kuće. Ako je ogledalo oštećeno ili slomljeno, odmah ga bacite, jer komadići takvog predmeta mogu doneti lošu sreću.

Dakle, obratite više pažnje na stvari oko sebe, jer mogu znatno uticati na funkcionalnost kuće i energiju u njoj. Kada naučite kako da rasporedite svoje stvari u kući, primetićete da će se način na koji se osećate u njoj radikalno promeniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.