Isprobajte naše trikove za savršeno čist, uredan i dobro organizovan frižider i zamrzivač. A ako i vi imate neki dobar savet, obavezno ga podelite sa nama u komentarima.

1. Označite sve proizvode

Obavezno navedite datum i naziv onoga što se nalazi u kutijama ili plastičnim kesama, posebno ako stavljate proizvode u zamrzivač. Šanse su da za tri meseca nećete prepoznati šta je u tom kontejneru, čak i ako mislite da hoćete.

2. Stavite praznu kutiju za jaja u vrata frižidera

Zasluge za ovaj sjajan trik pripadaju Altonu Braunu, koji je došao na ideju da dno kutije za jaja predstavlja savršen držač za razne okrenute naopačke boce sosa i začina. Ovo je posebno korisno ako vam ponestane sosa, jer ćete moći da iskoristite svaku kap iz boce.

3. Investirajte u organizatore

Mrzimo da govorimo ljudima da kupuju stvari samo da bi organizovali frižider, ali neke stvari zaista vrede novca. Na primer, stakleni kontejneri za sortiranje ili kontejneri za konzerve su odlična investicija.

4. Ređati sastojke po redosledu kuvanja

Frižideri u profesionalnim kuhinjama organizovani su na osnovu temperature na kojoj treba da se čuvaju namirnice. Zvuči komplikovano, ali zaista nije. Samo treba da razmislite o hrani koju ćete prvo koristiti tokom nedelje.

5. Zamrznite stvari u unapred određenim porcijama

Umesto da zamrzavate velike komade mesa, sledeći put kada se vratite iz prodavnice, podelite veliki komad mesa na delove koji odgovaraju vašoj porodici, piše Miss7.

6. Uverite se da porcije ne zauzimaju puno prostora

Ovo pravilo važi za meso, sosove i supe. Sve što treba da uradite je da stavite sastojke u kese sa patent zatvaračem i pređete preko valjka da biste potpuno izravnali sadržaj kese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.