Jeste li ikada razmišljali o vezi s nekim 20 godina starijim? Ili možda 15 godina mlađim? Prema stručnjacima, ako tražite partnera preko aplikacije za upoznavanje, ove godine će vam se puno češće nuditi značajno stariji ili značajno mlađi; tako barem kaže "Bumble" koji na temelju odgovora od 25.000 samaca predviđa da će 'big age gap' ili velika razlika u godinama biti pravi trend u 2024.

"Samci više neće tražiti savršene partnere i neće paziti na vremenske okvire, a više će se ceniti emocionalna ranjivost, samoprihvatanje i zajedničkim prioriteti s partnerom", kažu sa "Bumble-a".

Pa kolika je razlika idealna, da bi veza uspela? Prema psihoterapeutu i autoru knjige "Retroactive Jealousy, Making Sense of It" R*Tobiju Injamu ne postoji savršena razlika u godinama.

"Mislim da je pre ljudima bilo važnije da su im partneri vršnjaci ili barem da pripadaju istoj generaciji jer tako više toga dijele, no u novije, moderno vreme to je sve manje bitno i mladi se ljudi više ne opterećuju time. Godine su im manje bitne nego prethodnim generacijama, a kvaliteta odnosa im je prioritet".

Iako su romanse sa razlikom u godinama sve češće pa samim tim i sve normalnije, još uvek nas neki ekstremi znaju da iznenade, a u takve spadaju i Dejv Epstejn i njegova supruga Džeki između kojih je 42 godine razlike. Od svog venčanja, oni su priznali da su se sa suočavali sa brojnim kritikama, ali da im to nikada nije bilo bitno.

Par danas živi u SAD, a upoznali se kada je 70-godišnji Dejv bio na odmoru u Džekijevoj rodnoj zemlji, Filipinima. Uprkos tolikoj razlici u godinama, tadašnja 21-godišnja Džeki je već nakon nekoliko dejtova sa njum, odlučila da spakuje kofere i od esa Dejvom u SAD.

Sedam godina kasnije veza im je, kažu, bolja nego ikad, a redovito na TikToku dele snimke koji dokazuju njihovu ljubav. Ipak, tu su i negativni komentari koji govore da je Džeki sa njim zbog novca. Oni za takve komentare ne haju i posvećeni su samo svojom ljubavlju.

@dave_jackie2818 Replying to @062280_stormieyojz Thank you so much #bisayangtiktoker #pinayinusa🇵🇭🇺🇸 #agegap #husbandandwife #ageisjustanu#mber #agegaprelationship ♬ You Are My Sunshine - Jasmine Thompson

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.