Nova studija objavljena u američkom izdanju Archives of Sexual Behavior, u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina ispitanika, što više vremena parovi provode ležeći jedno drugom u naručju ili na drugi način izražavaju fizičku naklonost nakon seksa, to je njihov odnos jači, prenose mediji.

Ipak, većina ima nakon seksa neke druge aktivnosti. Ustanu da popiju vodu, nešto gricnu, pa neki i odlaze odmah kući. Sve to pravi ogromnu razliku u dugoročnim odnosima.

Učesnici su pitani o vremenu koje obično provode „posle seksa“, predigre i same intimnosti – i koliko su trenutno zadovoljni svojom vezom. Ispostavilo se da što više vremena ljudi provedu na post seksualnim maženjima, to su zadovoljniji svojim životom. I ovo važi i za žene i za muškarce.

U drugoj studiji, istraživači su procenili 101 par (od kojih je 94% bilo heteroseksualno) tokom tri meseca. Prve tri nedelje, učesnici su svakodnevno ispitivani o njihovom seksualnom životu, što je uključivalo sva ista pitanja kao u prvoj studiji.

Ispostavilo se da su u danima kada su parovi malo više vremena provodili u interakciji nakon intimnih odnosa. prijavili da su zadovoljniji i seksom i partnerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.