Ono što je vrlo verovatno jeste da je kora tvrda, a hleb iznutra još uvek mekan! Ne može se više jesti tek ako i iznutra potpuno otvrdne. Pročitajte jednostavan trik uz koji će tvrdi hleb ponovo postati mekan i svež.

Uzmite veliki lonac u koji staje ceo hleb. Ulijte vodu kako biste prekrili dno lonca (neka bude oko 5 cm vode) i ugrejte počne lagano da se pari.

Sada stavite drugu posudu u vodu i u nju hleb. Pazite na to da hleb ne dodiruje vodu. Zatim, poklopite lonac odgovarajućim poklopcem - tako da lonac bude potpuno zatvoren da bi se stvorila para.

Ostavite hleb na vrlo laganoj vatri da se „znoji“ 10 do 15 minuta. Potom ga izvadite iz lonca i ostavite ga da malo "odmori", pa će opet biti mekan i ukusan!

Izvor: glossy; miss

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.