Žena istovremeno zaprepastila i rastužila priznanjem: MRZIM ŠTO SAM MAJKA, to mi je najveća greška u životu

Majčinstvo se često opisuje kao jedna od najvećih životnih radosti, ali i jedan od najvećih izazova.

Ilustracija Foto: Andrii Spy_k/Shutterstock
Ilustracija Foto: Andrii Spy_k/Shutterstock
.

To je jedinstveno, lično iskustvo koje svaki roditelj shvata drugačije, a tužna je istina da ne može svaka žena da uživa u osećaju satisfakcije, kao druge majke koje su taj osećaj osvestile.

Jedna novopečena mama koja naizgled predobro poznaje ovu borbu podelila je svoju tugu nakon što je otkrila da nije reagovala na majčinstvo onako kako je očekivala. Na forumu za roditeljske savete "Mumsnet", otkrila je da počinje da misli da je odluka da ima decu najgora koju je donela do sada.

“Imati dete. Ja to mrzim. Mrzim što sam mama. Ja uopšte nemam život. Moj život trenutno izgleda ovako: probudi se u šest, idi na posao, završi obaveze, pokupi bebu iz jaslica, zabavi je dva sata, pa onda kupanje. Zatim treba staviti bebu u krevet nakon što me udarila po glavi, čupala za kosu, čupala kožu na vratu, šutirala i udarala. Četrdeset i pet minuta za sebe, a ja za to vreme moram nešto da obavim”, započela je očajna mama u objavi.

“Beba se budi. Umirite bebu. Dva sata spavanja. Beba se budi. Potrošite dva i po do tri sata kako biste bebu vratili u krevet. Četiri sata spavanja. Beba se budi. Pokušajte ponovno uspavati bebu. Probudite se sledeći dan u 6h. Osećate se kao zombi. I ponavljajte sve ispočetka. Ne mogu to više da radim”, nastavila je.

Srećom, drugi roditelji su se oglasili na mreži kako bi joj pružili razumevanje i ohrabrili je, u nadi da će joj i pomoći.

“Molim vas, zatražite pomoć, počnite sa svojim lekarom ili ako imate grupu majki na čelu sa medicinskim radnicima, odmah zatražite pomoć. Sada sam na drugom kraju situacije u kojoj se trenutno nalazite, činilo mi se neumoljivo u to vreme, ali sada, volela bih da sam tada potražila pomoć stručnjaka", komentarisala je jedna mama, prenosi tuzlanski.ba.

“Teško je. Stvarno je teško. Volela bih da su ljudi malo otvoreniji i iskreniji o tome koliko je teško roditeljima. Neće uvek biti ovako. Spavanje postaje lakše, čupanje kose pretvara se u vrlo slatko i srdačno "čavrljanje" i puno zabave”, dodala je druga majka.

“Svi kažu da će biti teško. Međutim, sećam se da sam to shvatila tek kad je beba imala šest nedelja. Plakala sam i plakala. Kasnije bude mnogo bolje. Kada vaše dete počne više da komunicira i kako raste, osećaćete se mnogo bolje i ispunjenije. Obećavam vam! Držite se", glasio je jedan komentar.