Tokom leta posebno obratite pažnju na OVIH ŠEST PREDMETA – prljaviji su nego što mislite i iziskuju REDOVNO ČIŠĆENJE

Leto nudi brojne aktivnosti, ali ponekad zahteva mnogo opreme.

Foto: New Africa / Shutterstock
Foto: New Africa / Shutterstock
.

Možda tu istu opremu bacite negde u ćošak sobe kada se vratite sa plaže, ali je u stvari potrebno održavati je čistom, da se sutradan ne bi borili protiv još većeg nereda.

1. Kreme za plažu

To što će na bočici kreme nakon nanošenja ostati malo kreme, ne znači da je prljava i lako je možete obrisati krpom. Ali kada istu kremu ponesete na plažu, možete računati na to da će se razne nečistoće poput peska ili zemlje zalepiti za bočicu, što ćete osetiti na telu kada sledeći put budete nanosili kremu, a taj isti pesak ćete poneti kući u torbi. Da biste to sprečili, izvadite kremu iz torbe i operite je pod tušem kada i sebe ispirate.

2. Torbe za plažu

Sjajno je uriniti noge u pesak, ali kada stavite ruku u torbu i nađete mnogo peska i u njoj, to nije baš zabavno. Neka vam pređe u naviku da sve istresete iz torbe čim dođete sa plaže, a ako imate torbu od perivog materijala, jednostavno je isperite pod tušem.

3. Bazeni u dvorištu

Odlična su stvar ako imate decu i ne možete na more, ali i njih bi trebalo čistiti.

Najbolje je ostaviti ih naduvane da se osuše preko noći, a ako smatrate da je potrebno dodatno čišćenje, poprskajte ih sirćetom i vodom i ostavite na suncu, pa dobro isperite čistom vodom.

4. Mokri peškiri

Oni su možda stavka koja nam oduzima najviše vremena tokom leta jer su svuda. Najbolje je da se operu u mašini za veš ili samo u mašini za sušenje ako nisu prljavi. Kad god perete veš, ubacite po koji peškir, inače će biti svuda po kući i mogu razviti neprijatne mirise, a takve peškire sigurno ne želite da nosite na plažu.

5. Rashladne torbe

Nosimo ih svuda na letovanju, a to se na kraju dana vidi po količini prljavštine na njima. Najbolje je da ih očistite tako što ćete ih isprazniti i isprati vodom. Ostavite ih da se osuše na suncu.

6. Naočare, japanke, kupaći kostimi...

Sve nam je to potrebno da bismo uživali na plaži, a ponekad je pravi posao sakupiti sve u jednoj torbi. Da ne biste morali da tražite sve ove stvari po celoj kući, pametno je odrediti jedno mesto gde ćete čuvati sve što vam je potrebno za plažu. Kada ga odredite, upoznajte sve ukućane sa njim i upozorite ih da nakon upotrebe sve vrate na svoje mesto.

Izvor: Ordinacija.vecernji.hr