Rodila je pijanu bebu. Sada joj preti zatvor!

Pijanoj Poljakinji koja je u Ostrovu Vjelkopolskom u centralnoj Poljskoj kod kuće pre vremena rodila bebu sa 1,7 promila alkohola u krvi, a zatim je ostavila i pobegla iz bolnice, preti pet godina zatvora.

Policija bez uspeha traga i za ocem bebe.

Ta 32-godišnja Poljakinja porodila se prošle sedmice devojčicu kod kuće potpuno pijana i nije pozvala lekare iako je beba prevremeno rođena. Susedi su ipak čuli plač novorođenčeta i pozvali hitnu pomoć koja je bebu i majku odmah prevezla u bolnicu.

U krvi majke lekari su izmerili 3,5 promila alkohola, a u krvi bebe čitavih 1,7 promila.

Čim se malo otreznila majka je na svoju odgovornost izašla iz bolnice i od tada tužilaštvo ne može da nađe ni nju ni oca deteta da ih sasluša, a nisu se pojavili ni u bolnici da obiđu i vide kako je njihova ćerkica.

"Za krivično delo izlaganja deteta životnoj opasnosti majci preti pet godina zatvora", kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol tužilaštva u Ostrovu Marćin Kubjak.

Sud će odlučiti da li će dete oduzeti majci i predati hraniteljima, čim lekari saopšte da mogu da puste bebu iz bolnice.

Toj Poljakinji zbog zanemarivanja i ugrožavanja deteta već je sud ranije oduzeo dva sina, jednog kome je sada 11 godina, a drugome dve godine

Izvor: beta