Postoje razne stvari koje do sada niste znali, ali iskusne domaćice će vam pomoći da produžite "život namirnicama koje koristite svakodnevno.
Mleku produžite trajanje, tako što ćete staviti malo soli u tetrapak.
Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Voda u kojoj ste kuvali krompire ili testeninu bogata je hranljivim materijama. Umesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke.
Svežinu salate spasite papirnim ubrusom. Salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svežinu.
Ukoliko ste slučajno presolili supu dodajte u nju kuvani krompir koji će pokupiti višak soli, prenosi magazin.novosti.rs.
Kako biste sačuvali sveži miris plastičnih posuda pre nego što I h odložite u frižider stavite malo soli.
Za zagoreli pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad belog hleba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hleb će pokupiti miris i ukus zagorele hrane.
Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiji. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrevanje ostalog voće.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.