PRELIV za pite koji se koristi U PEKARAMA: Biće još sočnija i mekša, a svi će vas pitati u čemu je tajna

Pita će biti bogatija od bilo koje druge, samo je potrebno da premažite kore ovim tajnim prelivom!

Izvor: Krstarica/M.O.  |  
Ilustracija Foto: Rodica Vasiliev/Shutterstock
Ilustracija Foto: Rodica Vasiliev/Shutterstock
.

Pite su čest "gost" na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina. Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari? To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega. Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 šolje mleka
  • 100 ml ulja
  • so
  • šećer

Priprema:

Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.

Zatim dodajte so, ulje i brašno.

Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.

Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.