Poruka UMORNIH RODITELJA oduševila komšije: Isprobavamo nov metod uspavljivanja bebe, dođite na ČAŠICU (FOTO)

Pokušavanje da "naterate" bebu da spava celu noć, smatra se jednim od najvećih izazova mladog roditeljstva. Jedna mama je svojim komšijama upravo pisala o takvim situacijama u pismu koje je kasnije ostavila na vratima svih stanara, pokušavajući da im nagovesti šta sledi.

Ilustracija Foto: Zoteva/Shutterstock
Ilustracija Foto: Zoteva/Shutterstock
.

U pismu, mama se unapred izvinila zbog plača svoje bebe, koji su verovatno do tada svi čuli, pa ih je tako šaljivo pozvala da svrate kod nje na mleko, jaje ili čašu tekile ako im zatreba.

"Ovde stan 207. Nažalost moram da vas obavestim da smo započeli specijalan program spavanja našeg sina. Nakon mnogih neprospavanih noći zahvaljujući strašnoj četvoromesečnoj regresiji sna, odlučili smo da je vreme da počnemo sa metodom plakanja. Ako čujete plakanje, molite se za mene i znajte da i ja plačem i ludim. Jako mi je žao zbog neprijatnosti kojoj vas izlažemo, ali se nadamo da neće dugo trajati", objasnila je u pismu.

Mama je objasnila da planiraju da ga testiraju četiri dana, a ako ne uspe, napraviće pauzu od nedelju dana i pokušati ponovo.

.

"Molim vas, znajte da ga ne zanemarujem, ali ću ga pustiti da pokuša sam da se umiri 45-60 minuta. Ulaziću u sobu na svakih pet do 10 minuta, kako bi se uverio da nije sam. Ako vam to bude smetalo, molim vas pokucajte nam na vrata, ali sa prijateljskim stavom, i počastiću vas časicom tekile, kako bismo izgladili odnose. Tekila će vam smiriti živce, testirano je i dokazano deluje. Molite se za nas i samo pojačajte televizore", napisala je ova anonimna mama.

Otkako je ovo pismo postavljeno na društvene mreže, dobilo je preko milion lajkova i hiljade komentara.

"Sa ovakvim pismom me ne bi bilo briga šta rade", napisala je jedna korisnica, dok je drugi korisnik dodao: "U svetu bi trebalo da bude više ovakvih komšija".

Interesantno je da je jedna komšinica, nakon što je primila i pročitala pismo, ovog roditeljskom paru pripremila pecivo, kolače i flašu vina.

Metoda plakanja, prema "Bejbi centru", podrazumeva da ako dete naučite na ljuljanje i dojenje pred spavanje, nikada neće naučiti samo da se smiri i da zaspi. Umesto da plaču za vama, kada se probude, naučiće kako sami da se umire.

Izvor: Večernji.hr/Tina Hajduk