Nove forme savremenog života stanovanja u praksi

Živimo u vremenu kada arhitektura i građevinarstvo dobijaju nove forme i tehnologiju izrade onoga što nazivamo domom. Razlog za to može biti potreba da se u što kraćem vremenu dobije krov nad glavom i utočište za porodicu.

PR
Foto: Sheila Say/Shutterstock
Foto: Sheila Say/Shutterstock
.

Čvrsta građa je skoro potpuno zamenjena savremenim mobilnim verzijama stanovanja poput montažnih kuća i stambenih kontejnera, ali i novim popularnim građevinskim materijalima poput zidnih i krovnih sendvič panela.

Osim modernog i bržeg načina gradnje objekata, unapređen je i način funkcionisanja u prostorima namenjenim za život kroz savremene elemente uređenja koji omogućavaju veću funkcionalnost i praktičnost.

Stambeni kontejneri kao popularno moderno rešenje za privremeni ili trajni stambeni prostor

Kao što im samo ime i kaže, stambeni kontejneri napravljeni su i namenjeni za stanovanje jednog ili više lica u njemu. Iako je ljudima prva asocijacija na kontjener ona koja se odnosi na kancelarijski, magacinski ili neretko i sanitrani prostor, on može imati i funkciju doma.

Dizajn stambenih kontejnera se značajno razlikuje u odnosu na gore pomenute jer je potrebno da bude posebno dizajniran za konkretne potrebe življenja u njemu.

Ljudi se odlučuju za ovu opciju kao privremeno ili trajno rešenje, odnosno za dugoročno stanovanje ili kao kuću za odmor ili kao formu vikendice u popularnim banjskim i planinskim područjima.

Treba razlikovati osnovne i spojene modele stambenih kontejnera. Ali je moguće izabrati model koji se po preporuci stručnjaka proizvođača najbolje uklapa u ono što kupac želi.

Po svojoj građi i opremi prate sve trendove modernog i savremenog života - poseduju kvalitetnu PVC stolariju, savremene utičnice, priključke za vodovodnu i elekto instalaciju, ali se mogu dodati i neki elemetni dodatne opreme po zahtevu ( kao što su klima uređaji, panelni radijatori, roletne i komarnici, trem...).

Montažne kuće kao energetski efikasno i brzo rešenje

Montažne kuće postale su jednako popularno rešenje za stanovanje i život u modernom savremenom društvo. Njihov način gradnje, materijal od kojeg su paneli napravljeni, stolarija i sam kvalitet boravka i udobnost u njima je na znatno višem nivou u odnosu na to kada su se prvi put pojavile na tržištu.

Njihova izgradnja u odnosu na tradiconalna rešenja gradnje je mnogo brža i jeftnija. Svoj model doma možete izabrati u online galeriji firmi koje se bave njihovog izgradnjom i montažom, a kojih je sve više na našem tržištu.

Dobra izolacija omogućava uštedu energije koja se može videti i na mesečnim računima koji troškovi su znatno manji. A treba istaći da je ovaj vid modernog rešenja za stanovanje i veliki prijatelj životne sredine čime se obezbeđuje manje zagađenje pa su sa aspekta ekologije i te kako prihvatljive.

Praktična organizacija prostora uz harmonika vrata

Harmonika vrata napravljena od PVC-a pokazala su se kao odlično praktično rešnje za manje prostore kako bi se njima izvršilo pregrađivanje i dobilo više prostorija kada je to potrebno. Lako se uklapaju uz gore pomenute modele modernog načina stanovanja.

Glavne prednosti harmonika vrata ogledaju se u tome što zauzimaju malo prostora i mogu biti različitog dizajna što im omogućava da se lako uklope u sve enterijere.

Njihova praktičnost i kada je rukovanje i održavanje u pitanju predstavlja razlog zbog kojeg su prepoznate kao popularno rešenje u uređenju modernih prostora za život. Tome treba dodati i dug vek trajanja i kvalitet koji je teško podložan oštećenjima.

Harmonika vrata su jednostavna za ugradnju i korišćenje i to je ono što predstavlja očekivanja u vezi sa načinom i tempom života savremenog čoveka.