Korisnik TikTok-a, pod nadimkom “FlavorGod”, podelio je sasvim jednostavan, ali delotvoran savet kako da sprečite prskanje ulja prilikom prženja.

Sve što je potrebno jeste da ulijete malo vode u tiganj.

"Dodavanje vode tokom kuvanja čini slaninu hrskavom i sprečava prskanje ulja", rekao je on.

Mnogi su se pitali kako to da se voda ne meša sa uljem u tiganju i kako baš ona ne dovodi do prskanja, što se inače dešava. Autor videa je objasnio da voda proključa pre nego što se masnoća sa slanine istopi i pređe u tečno stanje.

@flavorgod Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp ♬ original sound - Flavor God

Dodaje da je slaninu uvek bolje peći u tiganju nego u rerni jer je proces pripreme mnogo brži, a slanina bude hrskavija i ukusnija.

Drugi problem kada je u pitanju priprema hrane na visokim temperaturama, jeste zagorevanje, što hrani kvari ukus.

Jedna korisnica TikTok-a, upisana kao “DaraKarhu”, rekla je kako je dovoljno da pre prženja, u tiganj sa zagrejanim uljem isečete jednu šargarepu. Ovaj trik zaista radi, jer je šargarepa puna vode i upijaće veliku količinu toplote, prenosi Večernji list.

@darakarhu Reply to @katxava ♬ original sound - Dara Karhu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.