Ne znate kako da SPREČITE PRSKANJE ULJA IZ TIGANJA tokom prženja na visokim temperaturama? Ovo NIKO NIJE ZNAO, dodajte OVU NAMIRNICU

Pojedina jela, da bi bila hrskava, moraju se spremati na jakoj vatri, nije moguće smanjiti temperaturu, a da hrana bude pripremljena baš onako kako ste želeli. Na sreću, pa su pojedinci otkrili sjajne trikove kojima su rešili ovakve probleme.

Izvor: večernji.hr/Tajana Paparella  |  
Ilustracija Foto: Ruggiero Scardigno/Shutterstock
Ilustracija Foto: Ruggiero Scardigno/Shutterstock
.

Korisnik TikTok-a, pod nadimkom “FlavorGod”, podelio je sasvim jednostavan, ali delotvoran savet kako da sprečite prskanje ulja prilikom prženja.

Sve što je potrebno jeste da ulijete malo vode u tiganj.

"Dodavanje vode tokom kuvanja čini slaninu hrskavom i sprečava prskanje ulja", rekao je on.

Mnogi su se pitali kako to da se voda ne meša sa uljem u tiganju i kako baš ona ne dovodi do prskanja, što se inače dešava. Autor videa je objasnio da voda proključa pre nego što se masnoća sa slanine istopi i pređe u tečno stanje.

@flavorgod Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp ♬ original sound - Flavor God

.

Dodaje da je slaninu uvek bolje peći u tiganju nego u rerni jer je proces pripreme mnogo brži, a slanina bude hrskavija i ukusnija.

Drugi problem kada je u pitanju priprema hrane na visokim temperaturama, jeste zagorevanje, što hrani kvari ukus.

Jedna korisnica TikTok-a, upisana kao “DaraKarhu”, rekla je kako je dovoljno da pre prženja, u tiganj sa zagrejanim uljem isečete jednu šargarepu. Ovaj trik zaista radi, jer je šargarepa puna vode i upijaće veliku količinu toplote, prenosi Večernji list.