Najviše plaču britanske bebe. Gde su srpske bebe na ovoj rang listi?

Istraživanje je pokazalo da su najglasnije u Velikoj Britaniji, Kanadi i Italiji, dok u ostalim državama proliju manje suza, a najmanje u Danskoj, Nemačkoj i Japanu

.

Bebe ne plaču istim intenzitetom u svim zemljama. Istraživanje je pokazalo da su najglasnije u Velikoj Britaniji, Kanadi i Italiji, dok u ostalim državama proliju manje suza, a najmanje u Danskoj, Nemačkoj i Japanu. Naučnici su prikupili podatke studija o dužini plakanja kojim je obuhvaćeno 8.700 beba širom sveta, tokom prvih 12 nedelja života.

- Bebe se veoma razlikuju po tome koliko plaču u prva četiri meseca, ali to zavisi i od zemlje u kojoj su rođene - kaže jedan autora studije Diter Volker.

Naučnici su uporedili učestalost kolika, grčeva u stomaku koji izaziva bol, a zato i plač. Tako se ispostavilo da u Velikoj Britaniji 20 odsto beba između jedne i dve nedelje starosti ima kolike, dok je njegova prosečna zastupljenost u istom uzrastu 17,4 odsto. S druge strane, 6,7 posto novorođenčadi u Danskoj u petoj i šestoj nedelji ima kolike, što je mnogo manje od proseka za taj uzrast.

Izvor: novosti

Pratite nas i na Viberu!