Kako najbolje da SKINETE I OČISTITE staklo rerne: Trik koji će vam mnogo olakšati život (VIDEO)

Domaćica je otkrila trik za čišćenje prljavog stakla na rerni, a koji sigurno niste znali. Naime, žena iz Australije je otkrila da godinama nije mogla da ukloni nečistoće sa duplih stakala na rerni.

Ilustracija Foto: Denys Niezhientsev/Shutterstock
Ilustracija Foto: Denys Niezhientsev/Shutterstock
.

Pokušavala je uz pomoć sapunice i raznih sredstava da je izriba ali neki delovi su ostajali nedostupni. Međutim, njen suprug joj je pokazao da postoji genijalno rešenje koje olakšava čišćenje rerne i omogućava vam da pristupite celoj površini bez problema: dovoljno je samo da uklonite staklo iz okvira. Iako ste pomislili da za uklanjanje stakla zahteva posebno umeće ili upotrebu alata, video-snimak prikazuje da je ova tehnika toliko jednostavna – dovoljno je samo skinuti gornji deo okvira i nežno izvući staklo. Sada možete celo staklo lako da prebacite u sudoperu ili kadu i da ga dobro istrljate. Kada završite sa čišćenjem, vratite ga nazad u okvir i dobro ga pričvrstite, prenosi espreso.co.rs.

Najpre sipajte malo sode bikarbone u činiju, pa dodajte vodu, tek toliko da napravite gustu smesu. Zatim pastu koju ste dobili razmažite po vratima vaše rerne i pustite da odstoji oko pola sata. Uzmite mokar sunđer i krenite sa ribanjem.

Detaljnije objašnjenje možete pogledati u snimku ispod: