Kako izgleda savršen prolećni dan mame i bebe?

Porodiljsko odsustvo radi nege deteta predstavlja jedan od najlepših perioda u životu svake žene. Tada ona nema obavezu da obavlja svoj redovan posao koji je donosi zaradu, već svakodnevno uči i praktikuje svoju novu životnu ulogu – ulogu roditelja.

PR
Ilustracija Foto: Mila Supinskaya Glashchenko/Shutterstock
Ilustracija Foto: Mila Supinskaya Glashchenko/Shutterstock
.

A građenje odnosa sa detetom koje je na tom uzrastu potpuno zavisno do druge osobe predstavlja jedan čaroban period. Toj čaroliji posebno može doprineti aktivno provedeno zajedničko vreme, a još ako tome dodamo i činjenicu da je počelo proleće, sve dobija posebnu čar.

Lepo vreme, sunčani dani i optimalna temperatura bude u ljudima novu energiju i snagu, pa baš kao što sa prolećem cveta sve oko nas tako se čini da cvetanje počinje i iznutra.

Kako bi izgledao savršen prolećni dan jedne mame i bebe i šta je za to potrebno?

Zadovoljna beba – nahranjena, adekvatno obučena i sa čistom pelenom

.

Pokretačka snaga koja dolazi sa prolećem pokreće roditelje da smisle različite aktivnosti koji bi mogli da realizuju sa svojim detetom. Ali da bi se bilo koji od zamišljenih koraka ostvario potrebno je da detetove osnovne potrebe budu zadovoljene.

Treba voditi računa o vremenskim prilikama i prilagoditi detetovu garderobu tome, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Briga o higijeni je takođe važna, ali čini se da je najvažnije da bebe blagovremeno dobiju svoj obrok.

Bilo da je reč o dojenju ili dohrani, glad je potreba koja kod deteta ima prioritet u odnosu na sve. Bebe koje doje moguće je nahraniti bilo gde, dok je dohrana beba nešto što treba pripremiti unapred i uvek imati pri ruci.

Danas su na tržištu dostupne razne formule za dohranu beba, a samo jedana od njih jeste Aptamil 3 koji je veoma tražena s obzirom da je namenjena za ishranu deteta u fazi prelaska sa majčinog mleka ili sa standardne mlečne formule na kravlje mleko.

Aptamil 3, kao i ostale formule za dohranu najbolje je kupovati u proverenim radnjama, kao što su apoteke. A način pripreme je uglavnom svuda ista i treba pratiti uputstva proizvođača kada je bilo koja formula u pitanju, pa i kod Aptamil 3 formule.

Kvalitetna kolica za bebe omogućavaju prijatnu šetnju

.

Kako se u narednom periodu očekuju sunčani dani bez padavina sa optimalnom temperaturom to omogućava idealne uslove za boravak na otvorenom sa decom.

Majkama na porodiljskom odsustvu najbolji saveznik u šetnji na otvorenom sa svojim detetom predstavljaju kolica za bebe.

Od kolica za bebe se očekuje da budu kvalitetna, praktična za rukovanje i jednako lagana za transport.

U zavisnosti od uzrasta mališana i finansijskih mogućnosti roditelja u kombinaciji sa gore navedenim kriterijumima biraće se idealan model kolica za bebe koji će omogućiti prijatnu šetnju.

Kafa za poneti, lagana šetnja, sučevi zraci i vaše dete na sigurnom ušuškanо gde je udobnost zagarantovana idealna je slika svakog prolećnog dana.

Bežične slušalice olakšavaju svakodnevne obaveze

.

Kada beba spava trudimo se da osiguramo optimalne uslove u svakom smislu kako bi njen san bio miran i trajao onoliko koliko je njoj potrebno. Jedan od uslova koji treba da bude ispunjen je da nema galame i glasnih zvukova.

A da biste mogli da zadovoljite i svoje potrebe u tim trenucima tu je jedan mali saveznik – bežične slušalice. One vam omogućavaju ne samo da izolujete zvukove koji dolaze sa vaših pametnih uređaja dok gledate ili slušate neki video, emisiju ili epizodu omiljene serije, već vam bežične slušalice omogućavaju da uživate u omiljenim notama bilo gde i bilo kada.

Bežične slušalice pogodne su jer omogućavaju korišćenje bez kabla, na daljinu, imaju pristupačnu cenu i uglavnom odgovaraju svim pametnim telefonima jer se povezuju putem blututa. Isto tako se mogu koristiti i za laptopove.

Takođe, one mogu šetnju učiniti potpunijom dok sedite okruženi prirodom, gledajući svoju bebu kako mirno spava i uživajući u omiljenim pesmama.