Kako da vam dnevna soba izgleda kao "MILION DOLARA": Promenite ovih pet stvari...

Vrhunski dizajneri podelili su najbolje savete o tome kako možete jednostavno da osvežite svoju dnevnu sobu u trenu i da joj date onu laganu, sofisticiranu energiju.

Izvor: Žena Blic/Iris Krdžić  |  
Ilustracija Foto: Followtheflow/Shutterstock
Ilustracija Foto: Followtheflow/Shutterstock
.

Dodajte boje dragog kamenja

Duboke draguljaste nijanse su sinonim za sofisticirane enterijere i brzi način da osvežite dnevni boravak.

Očigledno mesto za unos ovih raskošnih nijansi je kauč. Naime, dodavanjem boje svojim većim komadima nameštaja osiguravate da će ti komadi i te boje da budu u fokusu, čak i ako se držite meke palete negde drugde u sobi.

Ispunite dnevnu sobu elementima sa karakterom

Lepi prostori su prostori koji su ispunjeni karakterom i dubinom, zato uvek razmislite o tome šta unosite u svoju dnevnu sobu i šta to govori o vama i vašem stilu.

Stručnjaci za uređenje enterijera kažu kako treba da se pobrinete da prostor ima narativ ili priču, a onda bi sve ostale komponente trebalo da se odnose na to.

Uložite u kvalitetan, bezvremenski nameštaj po meri. Ne treba vam mnogo, ali odabrani komadi biće važni za vas i priču prostora.

Pomešajte staro i novo

Još jedan jednostavan način da stvorite narativ sa svojim prostorom je mešanje stilova i razdoblja.

Čak i ako vas privlači jedan izgled ili razdoblje uređenja enterijera, stvorite male kontraste u svom prostoru dodavanjem aspekata van tog stila.

Stvorite uzvišeni utisak sa visokim zavesama

Ovo je zaista jednostavan trik kojim možete da učinite dnevnu sobu elegantnijom i da joj date iluziju uzvišenijih dimenzija.

Zavese u dnevnoj sobi uvek spuštajte do poda, tako će prozori odmah da izgledaju veće, a plafoni će odmah izgledati kao da su viši.

Stvorite slojeve boja i kontrasta

Kako bi poboljšali dnevnu sobu, važno je da dodate slojeve boja i kontrasta. Bez ovih elemenata soba može da izgleda jednolično.

Boja može da se unese kroz predmete kao što su jastuci, tepisi, dodaci i umetnička dela, koja igraju ključnu ulogu u prostoru.