Kako da dočekate neočekivane goste?

Da li vam se ikada desilo da vam banu nenajavljeni gosti i ostanu da prenoće (par dana)? Pročitajte kako da budete pripremljeni za tu situaciju.

1. Uvek imajte višak peškira u kupatilu tako da vam neočekivani gosti ne dosađuju stalno sa pitanjima o tome šta im treba.

2. Budite sigurni da u kredencu imate mini kupke, šampone, balsame i losione. Vaši gosti će se osećati kao da su u hotelu.

3. Ne morate da imate gostinsku kuću kako bi vašim gostima bilo udobno. Ipak, morate isplanirati kako ćete spavati u tom slučaju. Uvek ispod sofe imajte čiste čaršafe i adekvatnu posteljinu. Ako imate vremena, svoju sobu možete pretvoriti u feng šui oazu, gde će se vaši gosti osećati kao u raju.

4. Naravno, dobra hrana je obavezna, ali nenajavljeni gosti ne ostavljaju puno vremena za pripremu ručka. Umesto toga, gledajte da u frižideru uvek imate jaja i sir, kao i piletinu ili pileće filete. Kupite samo malo povrća i voća kako bi vaši obroci bili zdraviji.

5. Prošetajte gradom i sa gostima obiđite poznate lokalitete. Oni će svojim kućama otići osveženi i spremni da vas ugoste u svom domu.

Izvor: b92.net/superzena