Kada vidite zbog čega bi u svakom ćošku trebalo da držite TEGLICU SA PIRINČEM, odmah ćete učiniti isto

Naš dom je naša oaza mira i dobre energije. Kada god nam se ukaže prilika mi težimo da ga ulepšamo i oplemenimo u svakom smislu te reči.

Foto: Katarzyna Hurova/Shutterstock
Foto: Katarzyna Hurova/Shutterstock
.

S obzirom na to da volimo da nam je kuća lepo uređena i svi ponekad imamo trenutke kada ne bismo želeli nigde da idemo, osim da uživamo na svojoj terasi ili dnevnoj sobi.

Uživanje svakome podrazumeva drugu stvar, ali nema ko ne voli da mu prostor u kom boravi i prijatno miriše.

U to ime, otkrili smo jednostavan način kako sami možete napraviti prirodan osveživač prostora - jedva da će vas nešto koštati, a pritom će mirisati onako kako vi želite.

Kako biste napravili ovaj osveživač biće vam potrebne staklene tegle, pirinač i par kapi omiljenog eteričnog ulja.

Pirinač će brzo upiti sve mirise eteričnog ulja pa će prostorija u trenu zamirisati.

Ovaj način je potpuno prirodan, a miris će trajati i do nekoliko meseci. Osim toga, znatno je bolji izbor od kupovnih osveživača za vazduh, jer su oni prepuni hemikalija.

Možete da izaberete ulje bilo kog mirisa, ali najdelotvornije u uklanjanju neprijatnih mirisa je ulje limunske trave, ono je možda dobar izbor za kuhinju gde se često kuva.

Način pripreme prirodnog osveživača:

Teglice napunite pirinčem. Dodajte 10 do 20 kapi eteričnog ulja. Poklopite, a zatim dobro protresite da se ulje ravnomerno rasporedi po zrnima pirinča. Uklonite poklopac, a teglu prekrijte gazom i učvrstite gumicom.

Kada se smanji intenzitet mirisa, samo protresite teglu ili dodajte još koju kap ulja.

Ovako napravljen osveživač možete da držite u prostorijama u kojim želite ili ga možete staviti i u garderober kako bi vam i odeća poprimila taj miris, piše 24Sedam.