Iskoristite ove napitke jer donose bebe!

Mešavina čajeva za plodnost pravi se od delova zelenog čaja, virke i koprive, a možete dodati i viteks kojeg nema u obilku čaja, ali može da se pronađe u obliku tableta. Čajevi se na našim prostorima koriste desetinama godina kao lek za razne bolesti, a sastojke za njih osim u prirodi danas je moguće pronaći i na pijacama i u prodavnicama zdrave hrane.

.

Za plodnost

Čaj se sprema od pune kašike biljne mešavine i dva decilitra vrele vode, a sve se to pusti da odstoji 15 minuta, ali budite oprezni jer može da se konzumira samo ako niste pod hormonskom terapijom. Za bolji ukus ovoj smesi možete dodati i mentu, a predlaže se i konzumiranje oraha radi boljeg rada bubrega. Za doručak orahe jedite uz dve pečene jabuke, a kada primenjujete ovu terapiju, slatke namirnice u potpunosti izbacite iz prehrane, ali zato se bacite na voće i povrće. Ako imate problema s plodnom sluzi do ovulacije pijte ulje noćurka, a u drugom delu ciklusa i laneno ulje. Uz sve ovo preporučuju se i multivitamini.

Za muškarce

Ovaj prirodni lek pomaže u nadoknadi vitamina i minerala koji su u organizmu nužni za povećavanje imuniteta. Mešavina se sprema od 100 grama badema, oraha, kikirikija, lešnika, kokosa, susama, bundevinih semenki, oljuštenih semenki suncokreta, grožđica, suvih smokava, šljiva i marelica. Sve se nasecka i samelje, te pomeša s kilogramom meda, a može da se pravi i upola manja količina. Uzima se ujutro i uveče po jedna velika kašika na prazan želudac, a voda se pije nekoliko minuta posle uzimanja smese.

Brže do željene trudnoće

Ovaj recept je proveren i prirodan put da se lakše zatrudni. U 200 grama meda potrebno je naribati 50 grama rena i ostaviti deset dana da stoji na dnevnoj svetlosti. Od jedanaestog dana počnite uzimati po jednu kašiku na prazan želudac. Uz sve to potrebno je piti po jednu šoljicu čaja od koprive, a dobro ju je piti i tokom menstruacije.

Napitak prepun vitamina

Još jedan odličan lek koji nam nudi priroda, a potrebno je 33 čena belog luka i tri limuna s korom, staviti sve zajedno u litar vode da prokuvaju, potom da se sve ohladi i pije tri puta na dan po 100 ml.