Eliminišite negativnu energiju: Hitno izbacite iz ormara ovu garderobu!

Češće idemo u šoping, nego što raspremamo orman. Tako se dešava da orman bude prepun odeće i da nemamo baš puno izbora. Zato je vreme da iz ormana izbacite ovih deset komada kako biste napravili mesta za one stvari koje ćete zapravo nositi.

1. Stara pidžama

Iznošenoj i staroj pidžami u ormanu nije mesto. Pronađite novu, udobnu i kvalitetnu zamenu koja će vam dugo potrajati.

2. Haljina koju ste nosili na više od pet venčanja

Ili koju god brojku imate na umu. Dakle, vreme je da onda da mesto te haljine zauzme druga haljina ili komad koji ćete nositi u svečanim prilikama.

3. Odevni komadi bivšeg partnera

U ovom slučaju nije reč samo o komadima koji nepotrebno zauzimaju prostor u ormaru, već i uklanjanju emocionalnog tereta nakon kojeg ćete se osećati puno bolje.

4. Iznošeni grudnjaci

Većina grudnjaka izgubi svoj prvotni oblik nakon godine dana učestalog nošenja. Ipak, na vama je da procenite koliko je vaš grudnjak iznošen i kada je vreme da ga izbacite iz svog ormana.

5. Besplatne, reklamne majice

Majice s različitim logo i reklamnim natpisima koje ste dobili, ali nikad obukli možete učiniti korisnima tako što ćete ih pretvoriti u krpe za brisanje prašine.

6. Bele majice koje su požutele (ili pomodrele)

Majice najvećim delom čine našu garderobu, a bele majice ključni su komadi. No, ako su požutele ili pomodrele i ne mogu da se izbele, onda nema smisla da ih držite ih u ormanu.

7. Neodgovarajući komadi

Odeću koju čuvate već godinama, a koja vam ne odgovara i koja je neudobna izbacite iz ormana i zamenite je odećom u kojoj se osećate dobro i koja vam odlično pristaje.

8. Odeća iz "prošlog" života

Odevne komade iz srednjoškolskih i fakultetskih dana sigurno niste već jako dugo nosili, ali oni se svejedno nalaze u vašem ormanu. Vreme je da oslobodite prostor za odeću koji ćete zapravo nositi.

9. Nespareni komadi

Za nesparene čarape, rukavice i minđuše više nema mesta u garderobi. To su stvari koje su vrlo lako zamenjive stoga nema smisla da ih držite. 

10. Oštećeni ofingeri

Oštećene vešalice koje i nisu baš od neke koristi možete slobodno izbaciti iz ormara. Cene ofingera su poprilično pristupačne stoga lako možete pronaći nove i bolje zamene.

Izvor: kolektiv.me

Pratite nas i na Viberu!