ČISTI STAKLO OD RERNE BOLJE I OD SODE BIKARBONE I SIRĆETA:Trik koji momentalno odmašćuje i skida prljavštinu bez ribanja

Svaka domaćica ima svoj neki proveren trik za čišćenje rerne i skidanje masnih naslaga koje su se nataložile od pripremanja hrane. Ipak, šta god inače koristili za čišćenje rerne, verujemo da ćete želeti da isprobate i ovaj način za koji mnogi tvrde da je učinkovitiji i od sode bikarbone i sirćeta ili jakih odmašćivača i žice za struganje.

Očistite lako zaprljanu rernu, foto: Africa Studio / Shutterstock
Očistite lako zaprljanu rernu, foto: Africa Studio / Shutterstock

Sve što vam je potrebno jeste tableta za mašinsko pranje posuđa (ili dve) i posuda sa toplom vodom. Koristite samo tablete koje nisu gel tablete.

Umočite tabletu u vodu i držite ju namočenu dovoljno dugo da upije malo vode, ali ne predugo da se ne počne mrviti. Zatim tabletom jednostavno izribajte vrata, sunđer vam nije potreban! Dlanom pomerajte tabletu kružnim pokretima kako biste uklonili mrlje i masnoću, piše Zadovoljna.hr.

Ako se tableta počne sušiti, ponovno je namočite. Ovaj trik odličan je za čišćenje stakla na vratima rerne, ali učinkovit je i na metalnom okviru, jedino će možda biti potreban jači pritisak. Kada ste gotovi, vlažnom krpom obrišite ostatke tablete i prljavštine.

Jednostavno, zar ne?