Brzi kućni trikovi koje ćete obožavati: Kako da uklonite dlake, neprijatne mirise...

Ovi trikovi su savršeni za domaćice koje vole da ima dom uvek blista. Oni su jednostavni i jeftini, a što je najvažnije - vrlo delotvorni. Ukoliko želite da uštedite vreme i novac obavezno ih odmah isprobajte.

Očistite kuću uz pomoć jednostavnih trikova, foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock
Očistite kuću uz pomoć jednostavnih trikova, foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock
.

Uz pomoć ovih trikova brzo ćete se rešiti nagomilanih dlaka od kućnih ljubimaca, uništiti bakterije iz sunđera za pranje sudova, ukloniti neprijatne mirise...

1. Cimet, da kuća zamiriše

Pospite po tepisima nekoliko kašičica cimeta pa usisajte, vazduhom će se raširiti prijatan miris. To vam je, naravno, najbolje da uradite pre planiranog usisavanja cele kuće. Ova metoda je neuporedivo bolja od prskanja raznim osveživačima vazduha koje kupujete jer ne udišete hemikalije.

2. Pena za brijanje za ogledalo bez mrlja

Nanesite malo pene za brijanje na ogledalo i prebrišite ga čistom krpom. Osim što će ukloniti mrlje, pena će stvoriti sloj koji će ga zaštititi od zamagljivanja dok se tuširate.

3. Gumena rukavica skuplja dlake od ljubimaca s nameštaja

Navucite obične gumene rukavice i trljajte površine na kojima su se nagomilale dlake. One će se "zalepiti" na gumu. Rukavice bi potom trebalo da operete pod vodom da se dlake odvoje od rukavica, ali to nije pametno jer možete da zapušite odvod. Bolje je da nabavite hirurške rukavice koje su vrlo jeftine i da ih nakon čišćenja bacite.

4. Mikrotalasna dezinfikuje sunđer za sudove

Vrlo je jednostavno: sunđer natopite mešavinom vode i limunovog soka pa ga stavite u mikrotalasnu na jedan minut. To će ubiti nagomilane bakterije.

5. Neprijatni mirisi iz dušeka nestaju pomoću sode

Pospite soda bikarbonu po dušeku i ostavite oko osam sati pa usisajte. Soda će neutralizovati neprijatne mirise.