Ovako voli jedan tata!

Do suza nas je ganula priča jednog oca o ljubavi prema svojoj deci, objavljena na Fejsbuku. Delimo je sa vama. Neka i vas prodrma.

.

“Je l’ ok da vam kazem nešto o deci i ljubavi?
Uspavljivao sam ih večeras. Lava i Lolu. Dve ljubavi. Obe čudesne i tako različite.

Lav je bio ona ludačka, razorna ljubav. On je bio prvi. I bio je cunami. Vrtoglavica. Pomerio je i promenio sve u meni. Pokrenuo sve strahove, sve nepoznanice i razvalio me skroz. NIsta nisam znao o tome. Ni koliko je veliko, ni koliko je divljački nekontrolisano. On je i dalje taj neverovatni okidač od kojeg pokušavam da se odbranim nekako, a ide mi nikako. Na njega skačem i bacam se halapljivo. Stežem ga, udišem i tresem se svaki put kad mi je u zagrljaju.

Lola je meko. Lola je melem. Ljuti melem sto zanosno miriše. Čarobne plave oči i svilene plave lokne. Ona je dosla da zaleči sve rane koje je Lav otvorio. Da spoji srce da može ponovo mirno da kuca. Njoj se predajem. Mnogo lakše nego njemu. Sa njom je manje straha. Manje neizvesnosti. Ona je nekako svoja. I zanosna je. Očaravajuca. Kada je nosim u naručju tupka me po ledjima onom malom rukicom. Polako i ritmicno. Kao da me teši. Ne znam zašto to radi, ali voleo bih da nikada to ne prestane da radi.

Eto, to je to. Kačim stalno njihove slike. Jasno je koliko je tu ljubavi, ali ima i ono sto se mozda ne oseti, a hteo sam i to da podelim."

Tata Zoran Rađen